Alla som har körkort kan vittna om att det handlar om en enorm frihetskänsla. Den första gången man får sätta sig bakom ratten, ensam i bilen, och bara köra iväg – precis vart man vill. Det är någonting som är svårt att beskriva, det kan nästan vara upplevas. 

Att ta ett körkort innebär att man på många sätt lämnar ett liv och kliver in i ett annat: man blir vuxen på riktigt. Detta gör att det även kan smyga sin in viss ångest i detta. Tar man inte körkort då man är 18 år så kan det också ta ganska lång tid innan man gör det. Av förklarliga skäl: man saknar tid och luckor i vardagen. När man är 18-20 år har man all tid i världen. 

När man blir äldre så börjar man jobba, man skaffar familj och man måste kanske prioritera annat än att övningsköra eller sitta på en trafikskola under dagarna. Det finns emellertid ett sätt att ta körkort även om man blivit lite äldre och har mindre tid till förfogande. En intensivkurs ger dig den möjligheten.  

Anmäl dig till en intensivkurs i Stockholm 

Bor du i Stockholm – där många äldre saknar körkort – så kan du anmäla dig till en intensivkurs och ta ditt körkort redan inom loppet av två-tre veckor. Detta oavsett hur dina körkunskaper ser ut. 

En intensivkurs anpassas dels efter hur pass mycket du kör – och, givetvis, hur din utveckling ser ut. Dels så anpassas den även efter hur ditt liv ser ut. Du kan vara med och påverka hur schemat ska se ut. Vilket innebär att du kanske kan ta ledigt från jobbet under en dag – och köra tre körlektioner den dagen – medan du nästa dag kanske kan pressa in en körlektion under lunchen och där du den tredje dagen kanske kan köra en lektion direkt efter jobbet. 

Du och trafikskolan sätter upp ett schema för hur din intensivkurs i Stockholm ska se ut. Det är helt klart en bra väg att ta om du A) vill uppleva frihetskänslan ett körkort ger och B) vill ta körkortet snabbt. Det är fördelarna med en intensivkurs.

En intensivkurs i Stockholm lär dig hantera trafiken 

Nackdelarna är att en sådan kostar lite mer pengar än om du skulle köra privat eller ta några enstaka körlektioner. En annan nackdel som många pekar på skulle vi dock vilja skjuta i sank. Många vill göra gällande att en intensivkurs bara ger bilförare kunskaper för stunden. Att jämföra med att exempelvis plugga kvällen före ett prov snarare än att läsa lite varje kväll. 

Ser man till en intensivkurs i just Stockholm så ska man veta att denna äger rum i den stad i Sverige där överlägset mest daglig trafik finns. Detta innebär att man redan från start är på hugget och att man lär sig saker hela tiden. Till skillnad från hur det ser ut i många andra städer så blir en uppkörning svårare i Stockholm som en följd av trafiken. Väljer man däremot att åka från Stockholm för att ta en intensivkurs i en mindre stad så finns det risker och visst fog för påståendet om att kunskaperna inte sätter sig lika djupt. Där kan det bli en chock då man väl kommer in genom tullarna och möter den tunga trafiken vår huvudstad bjuder. Det bör man tänka på.