Den som är intresserad av hälsa, träning och hur man kan må bra i allmänhet, vet att det är så viktigt att ge sig själv möjligheten att röra på sig. Tydligen är stilla sittande det (nästan) värsta som man kan göra och skadar kroppen. Då är det svårt om man har ett arbete, till exempel på heltid som gör att man sitter stilla hela dagarna. Därför behöver man röra på sig, antingen under sin arbetsdag – helst en gång i timmen om inte oftare, eller före eller efter sin arbetstid.

Yoga är bra för alla

Om man inte råkar vara en hurtbulle och tränar fotboll, basket, ridning eller någon annan träning minst 1-2 gånger i veckan, bör göra yoga-övningar. Yoga-övingar går nämligen igenom hela kroppen, från knopp till tå och ser till så att hela kroppen arbetar, blir mjukare och vigare. Hela kroppen får en genomgång. Man sträcker på ryggen, på benen, på magen, armar och allt däremellan.

Yoga är bra för både äldre och yngre

Varför yoga är så bra för alla åldrar är för att den är en skonsam form av träning. Äldre människor som inte har tränat tidigare, kan göra yoga-övningar. Man böjer mjukt på benen, man gör inga hopp, eller våghalsige spagat-övningar. Ändå blir man vid under tiden som man gör yoga-övningarna, men utan att skada muskler eller nerver. För barn är yoga mycket bra, då det inte krävs mycket för att de ska bli starkare.

Yoga är så skonsam mot kroppen

Det är det som är så fiffigt med yoga; man blir både vigare och starkare utan att behöva göra armhävningar, tyngdlyft eller andra för kroppen skadliga övningar. Yoga är mjuk, skonsam och lätt att göra för alla. Det är först när man har gjort flera år av yoga-övningar som man kanske kan gå ner i spagat, i brygga eller annat som ser så avancerat ut på bild. Är du intresserad av att börja med yoga i Stockholm? Läs då mer på: http://www.nirvana.se.