Drömmer du om ett eget hemmaspa och en plats där du kan hitta harmoni efter en hård dag på jobbet? Du är långt ifrån ensam. Idag ser man att stressen är påtaglig i vårt samhälle och den ständiga uppkopplingen gör att vi måste – mer aktivt – hitta platser för själslig rekreation och för harmoni. Badrummet blir en sådan plats och för många så innebär att ett besök där den enda egentliga chansen till egentid man får under en dag. 

Att vi stressar mer idag gör att vi måste leta luckor i vardagen där vi kan varva ner. Att inreda ett badrum som ett klassiskt spa gör att man hela tiden kan varva ner vid behov. Det är också något som fler och fler gör. Dels så ser man att badrummet är det rum som allra flest privatpersoner väljer att renovera – dels så ser man också, rent interiört och designmässigt – att drömmen om ett spa står högt på önskelistan. Det talande i detta är de naturliga materialen – trä, natursten, bambu – och de harmoniska färgerna som även de hämtas från naturens palett. 

Vi mår bra av att gå tillbaka till rötterna och genom att återskapa naturen i våra badrum så ges vi möjlighet till en egen variant av det japanska skogsbadet. Den skandinaviska stilen är het redan nu – och inte mycket tyder på att detta kommer att försvinna. Utöver detta så ser man även att exempelvis badkar är ett måste i ett hemmaspa, men till skillnad från förr så vill få numera ha de stora jacuzzis som man såg för några år sedan: man vill ha mindre, mer omslutande och klassiska badkar som står redo för en att sjunka ner i då höst och vinter anländer. 

Badrumsrenovering i Stockholm – ta hjälp med ditt hemmaspa 

Drömmer du om – och har råd med – ett eget hemmaspa så är rådet att du tar professionell hjälp med både planering och med renoveringen. Detta innebär totalentreprenad och det finns företag som specialiserat sig på den entreprenaden vid en badrumsrenovering i Stockholm. 

Det är prisvärt och det ger dig en effektivare resa från start till mål. Inte minst dock: det ger dig värdefulla inputs kring hur alternativen ser ut och hur potentiella lösningar kan arta sig. Rådet är att ta hjälp och genom detta skräddarsy ett hemmaspa som verkligen talar till dina behov. 

Hitta rätt känsla och skapa en frizon 

Det man ska säga är att det inte behövs en massiv renovering för att skapa ett hemmaspa. Känslan är det viktigaste. Du ska känna att du får tid att verkligen slappna av och ta hand om dig själv, din kropp och ditt inre. Köp fina produkter och unna din kropp en välgörande behandling. Tänd ljus, slå på en mysig skiva och lägg dig ner i badkaret eller ta en het dusch. Det är din stund och du ska inte låta dig störas av yttre omständigheter. Och du: lägg bort mobiltelefonen. Till mångt och mycket är det den du ska koppla bort dig från.