Att tappa håret är att tappa en del av sig själv. Det är tyvärr något som många får uppleva och även om de flesta – efter en tid – kan acceptera att håret inte växer längre, att vikar bildats eller att det syns kala fläckar så handlar det hos andra om ett stort problem. Många identifierar sig med sitt hår och en specifik typ av frisyr. Dessutom så följer håravfall ingen klocka. Håret tunnas ut med tiden, det är sant – men det finns även män som redan i 20-årsåldern börjar tappa hår och det är då slaget blir som hårdast.

Det bevisas också av att män i den åldern i en högre utsträckning tar hjälp. Något som kan ske genom att man köper en massa dyra produkter. Dessa kan fungera till en viss del; men de löser inte grundproblematiken. Har man en gång börjat tappa sitt hår så växer det inte ut igen – åtminstone inte genom de produkter som idag finns på marknaden.

Det gör att en sådan investering blir extremt dyr i längden. Visst, du kan hindra mer hår från att falla av huvudet – men till vilket pris och vad händer då du slutar använda produkten i fråga?

Genomför en hårtransplantation med FUE-metoden

Det enda som hjälper är en hårtransplantation. Genom att transplantera hår från ett ställe på kroppen till ett ställe där man saknar/har mindre hårväxt så kan hårproduktionen åter ta fart.

Det finns framförallt en metod som visat sig ge patienterna lite större chans till att detta ska ske. Den metoden heter FUE-metoden och den har några tydliga differenser jämfört med andra typer av hårtransplantationer. Vi kan räkna upp några fördelar och fakta med denna typ av hårtransplantation:

  • Den sker utan kniv. En vanlig hårtransplantation sker genom att man skär med skalpell och handlar om en mer regelrätt operation. FUE-metoden har en fördel i att man flyttar hårsäckar separat och via speciella nålar. Dels så ger det säkrare resultat – varje hårsäck “planteras” med omsorg på sin nya plats och dels så slipper man också vanprydande ärr.
  • Garanti: Att man får en väldigt förmånlig garanti efter en FUE-behandling talar egentligen sitt tydliga språk. Kan man lämna en sådan – ja, då är man också ganska säker som klinik.
  • För alla? Nej, viss kandidater bedöms som sämre än andra. Primärt så är snusare och rökare sämre än icke-nikotinister. Detsamma kan sägas om personer som dricker mycket alkohol. Inför en hårtransplantation – och en tid efteråt – bör man hålla sig nykter och nikotinfri; detta då både alkohol, tobak och nikotin påverkar blodcirkulationen och den har i sin tur en avgörande roll i om håret stimuleras och börjar växa igen.
  • Tålamod krävs: Du får inte håret tillbaka som genom ett trollslag. Dels så får du räkna med att själva transplantationen tar några timmar – upp till tio, beroende på hur mycket hår som ska transplanteras. Själva resultatet å sin sida tar upp till ett år innan det fullt ut kan summeras.

Lästips: Höga vikar och gles front – så stylar du håret