Har du också en bästa vän som är underbar men som är ganska taskig på att uppföra sig ibland? Snäll men bufflig? Då ska ni gå på hundkurs i Stockholm.

Ingen vill ju gå och sekundärskämmas för de man sällskapar med, så är det bara. Vissa goda vänner har en osviklig förmåga att öppna munnen och släppa ut stora feta grodor. Andra har inte riktigt förmågan att tolka sociala sammanhang och det blir lätt lite snett i umgänget. Sedan finns det specialfallen hundar…

Hundar är oftast mycket älskvärda och har lätt att skaffa vänner. Både egna och för ägaren. De flesta är angelägna om att vara till lags och deras små ovanor är enbart charmerande. Vad många glömmer när de träffar en trevlig hund är att vägen dit kanske varit krokig och lång. Den stolta ägaren har fått anstränga sig en del för att uppfostra hunden.

Hundkurs för alla lydiga och olydiga

En valp som nyss flyttat in i sin vuxenfamilj vill gärna följa de regler som finns och hitta sin plats. Det är flockledarnas skyldighet att göra valpen trygg och belåten och det gör man inte genom att ryta och bestraffa. Man visar lugnt, vänligt och bestämt hur saker och ting ska skötas.

Är man ny som hundägare så är en hundkurs i Stockholm ett suveränt hjälpmedel. Är man gammal och van är det fortfarande ett fint sätt att hitta struktur och rutin. Hundar som får träna på att umgås med andra vovvar, med sin ledare nära, blir glada, trygga och populära både bland folk och fä.

Läs mer om en hundkurs, gå till denna sida: https://www.hundkursstockholm.nu/