Vi lever i ett samhälle som ställer höga krav på utseende. Vissa skulle säga att det är utseendefixerat och det finns en poäng i det. I många fall kan ett vackert leende ställas före kompetens och inom vissa branscher så är detta ett vedertaget faktum. Ålder före skönhet gäller definitivt inte och i synnerhet så gäller inte detta för kvinnor.

Som om inte åldrandet i sig vore svårt nog med muskler som inte fungerar som de en gång gjorde, med rynkor som kommer i ansiktet, med skinn som hänger lite varstans på kroppen så ska man även finna sig i att man, som äldre, inte har samma möjligheter som yngre personer.

Det senare var att krydda sanningen en smula – men det finns dock lite att ta hänsyn till gällande den meningen. Faktum är att fler och fler väljer att utföra olika typer av behandlingar i syfte att se yngre och fräschare ut. Detta kan ske både för sitt eget välmåendes skull och – som vi pekade på ovan – få en chans att bli behandlad bättre inom exempelvis sin karriär.

Oavsett orsak till varför man vill se yngre ut så är det glädjande att metoderna för att göra så blivit både billigare, bättre och – framförallt – säkrare. En av de mest populära metoderna som man hör talas om handlar om botox och vi tänkte därför reda ut lite kring vad botox är, vad du kan förvänta dig, om det finns något att tänka på och andra frågor kring behandlingsmetoden i fråga.

Det du behöver veta om botox

Enklast blir om vi radar upp lite information kring botox i punkter och säger attd u bor i Stockholm och vill veta mer om metoden.

  • Botox är en förkortning av Botulinum Toxin A; ett ämne som finns naturligt i jord och som i koncentrerad form är extremt dödlig. Mängderna som används vid en botoxbehandling är inte farliga alls.
  • Injektionerna med botox stör signalen mellan nerv och muskelcell, vilket får muskeln i fråga att slappna av. Faktum är att botox till en början användes för att behandla spasmer. Personer som led av detta problem fick botox injicerat – exempelvis vid ögonen – och då man samtidigt såg att huden kring dessa slätades ut och att rynkorna försvann – ja, då hade metoden, som vi känner den, sett dagens ljus. Naturligtvis med vissa justeringar, men med samma andemening.
  • Botox passar för många områden. Om du som exempelvis kvinna i Stockholm har problem med följande saker så kan botox vara dig behjälplig: Horisontella rynkor i pannan, apelsinhaka, kråkfötter vid ögonen, bekymmersrynka mellan ögonen, vid lyft av hals, läppar och ögonbryn samt vid näsrynkor.
  • Konvalescens? Många andra ingrepp och behandlingar kommer med sjukskrivningar och vila som följd. Här har en behandling med botox klara fördelar då du per omgående kan gå tillbaka till arbete och redan efter någon dag kan sätta igång med träning.
  • Tänk på att: Det är väldigt viktigt att välja en seriös klinik/salong. Tyvärr finns det exempel på där spruthantering och annat lämnat mer att önska och det kan innebära sjukdomar för dig. Sprutorna ska, naturligtvis, kasseras efter varje användning. Se till att kolla upp kliniken innan. Har du några allergier så bör du delge personalen om detta innan. Allt sådant brukar tas upp vid det initiala samtalet och innan behandlingen påbörjas.
  • Framtiden? Botox är, av allt att döma, här för att stanna. Dels så ser man väldigt goda resultat och återkommande patienter – det är ett gott tecken. Dels så ser man att priset är lågt i jämförelse med andra alternativ. Adderar man dessutom att botox börjat användas för att förhindra svettningar samt för att lindra migrän – ja, då ser man att det finns ytterligare potential utöver det självklara: att bli lite vackrare, se lite yngre och fräschare ut. Framtiden ser ljus ut, helt klart.

Läs mer om botox här.