Alltför många har ont i sina ryggar. Ofta beror den mesta smärtan som känns i ryggen på att man sitter för mycket stilla. Att sitta, innebär att man konstant använder musklerna i ryggen. Sitter man stilla pulserar inte blodet i kroppen fritt, och blod som inte cirkulerar fritt i ryggen ger smärta i ryggen. Det är därför bra att stiga upp med jämna mellanrum, får då får man igång blodcirkulationen i ryggen och smärtan försvinner.

Sök hjälp vid långvarig ryggsmärta

Har man mer långvarig ryggsmärta måste man söka hjälp, eftersom det kan finnas olika orsaker till smärtan; problem med höften, muskelknutar i ryggen, muskelinflammationer och så vidare. Då är det viktigt att ta rensa på vad som orsaker smärtan och få medicin mot smärtan. De flesta som går till doktorn, om det inte är akut, får träffa en läkare som arbetar på en vådcentral. Då har läkaren cirka 15 minuter på sig att fastställa vad som kan vara fel på din rygg. Inte så sällan går du från läkarbesöket med ännu ett recept på värkmedicin. Har du blivit botad? Knappast. Det enda som du har fått är värktabletter. De täpper till receptorerna i hjärnan som går från ryggens nerver och muskler till hjärnan som talar om för hjärnan att du har ont. Du känner inte att du har ont längre, men är du botad? Knappast.

Du får inget botemedel hos läkaren

Då är det faktiskt bättre att gå till en kiropraktor som expert på skelett och som gör en ordentlig undersökning av din rygg. Den personen kan se om ryggen är sned, eller om det är något fel på ditt bäcken eller höft. Har det då hänt något med ryggens kotor, lägger kiropraktorn det till rätta. Du kanske behöver komma tillbaka några gånger för återkommande behandling för att blir riktigt bra. Med tanke på att det finns mer än 2.000 kiropraktorer i Stockholm verkar det vara stor efterfrågan på deras tjänster, åtminstone i Stockholm och mer än 300 i Göteborg, och fler än 200 i Malmö. Dessa kiropraktorer hade inte överlevt om de inte hade haft patienter som hade efterfrågat deras tjänster.

Gå till en lokal kiropraktor

Det är bra att gå till en lokal kiropraktor om man ska gå många gånger. Det räcker ju med att man har ont i ryggen och har svårt att röra sig. Då behöver man en kiropraktor som arbetar nära den egna bostaden. Googla kiropraktor Vallentuna, om det är där du bor. Annars googlar du kiropraktor på den ort där du bor.