Det finns några problem som brukar synas någon gång kring vårkanten. Det första – och största – gäller hur man ser ut rent kroppsligt. plötsligt så inser man att det börjar dra ihop sig till en säsong där kläderna är tunnare och där man kan gå mer lättklädd; något som gör att man i ren panik kommer på att man måste gå ner i vikt. Det innebär att man tvingas ställa sig på löpbandet , besöka gymmet och inta en stramare hållning gällande kosten. Detta problem är väldigt vanligt – men det är ett problem som man kan lösa själv. Visst, det krävs en del uppoffringar för att komma i form; men omöjligt är det inte.

Ett annat problem som många lider av är dock inte lika “enkelt” att korrigera på egen hand och även det hör ihop med den mer lättklädda säsongen vi stavar sommaren. För; hur ser vi egentligen på frågan om behåring? Alla har hårväxt som man kanske inte vill ska synas. För män så handlar det om hår på ryggen och på bröstet. För kvinnor så kan denna hårväxt vara på benen, den kan vara under armarna, den kan finnas vid bikinilinjen och den kan uppkomma – kraftigt – vid benen. Lite beroende på vilket pigment man har så blir håret i fråga mer- eller mindre synligt.

Gemensamt dock är att hårväxten medför skamkänslor. Tyvärr, ska tilläggas. Att hår är naturligt och att fyller en funktion blir sekundärt – man vill följa normen och man vill se ut som alla andra. Därför vaxar vi våra kroppar, därför nobbar vi ögonbrynen och därför låter vi rakhyveln vandra längs våra ben. I en perfekt värld så skulle ingen bry sig, men tyvärr så fungerar det inte så just nu. Och; vad händer för de som inte kan raka bort generande hårväxt, som inte kan vaxa in exempelvis bikinilinjen eller ryggen och där allting bara växer ut direkt efteråt? Svaret är att dessa personer – som är ganska många till antalet – skäms och gömmer sina kroppar i klädesplagg. De kan inte njuta, sommaren blir en ren plåga och de lider i tysthet över sin kraftiga hårväxt.

Lyckligtvis så finns det idag metoder som hjälper på ett bättre och mer långsiktigt sätt – ett bra exempel på en sådan metod innebär hårborttagning med hjälp av laser och vi ska titta lite närmare på denna metod här. Vi kan säga att du är en kvinna i Stockholm som lider av generande hårväxt och varför hårborttagning med laser kan komma att rädda din sommar. Vi gör det genom några punkter om vad behandlingen innebär samt vad man ska tänka på.

  • Från roten. Hårborttagning med laser jobbar djupverkande. Använder du en hyvel så naggar du bara det översta lagret – laser å sin sida bränner direkt ner i hårsäcken och gör att denna förstörs. Det växer således inte ut något hår där igen.
  • Röda ljusblixtar. Hårborttagning med laser innebär att man – med röda ljusblixtar – bränner hårsäckarna. Håret kan endast brännas då det befinner sig i en aktiv fas.
  • Passar alla? Nej, för personer med mörkt pigment eller många tatueringar så passar inte hårborttagning med laser.
  • Smärta. Behandlingen är i stort sett smärtfri. Det kan sticka lite och efteråt så kan man bli lite svullen och få rodnader – här brukar kyla och is hjälpa.
  • Tiden är avgörande. En behandling tar ungefär tjugo minuter att genomföra. Men; det krävs fler än så. man brukar räkna med att det åtminstone krävs 3-7 behandlingar innan resultatet är permanent och håret i fråga är borta. Dock: mellan dessa behandlingar så krävs en vila också. Du kan alltså inte genomföra en hårborttagning med laser i Stockholm varje dag – vilan rekommenderas vara mellan 4-10 veckor. Således så bör man vara ute i god tid om man vill vara fri från hår inför sommaren.
  • Konsultation krävs. Som sagt; behandlingen passar inte alla och man genomför därför en individuell bedömning inför varje patient. Det är viktigt att just du och din hårtyp får rätt behandling; din initiala konsultationen är avgörande i detta.